til top
Bestill katalog
Bestill katalog
 • Hvor mye koster et hus fra Mesterhus?

Hvor mye koster et hus fra Mesterhus?

Drømmetomten er pekt ut, tanker om hvordan huset kommer til å se ut på tomten har kvernet i hodet og du har kanskje begynt å sjekke ulike muligheter på nett og i et mangfold av huskataloger. Men et av de største spørsmålene står fortsatt ubesvart. Hvor mye kommer vårt drømmehus til å koste totalt? Og har vi råd til de løsningene vi ønsker? Hva vil banken si? Og hvorfor står det ikke bare en ferdig pris på nettsiden?

Kontakt forhandler for pris

Det er mange faktorer som bestemmer pris på ditt boligprosjekt, og det er flere grunner til at det kan være vanskelig å sette en konkret pris på et hus.

Mesterhus består av 150 medlemsbedrifter over hele Norge, og på grunn av lokale forhold, som for eksempel byggevarepriser, transportkostnader og arbeidskostnader, varierer prisene rundt om i landet. Siden våre bedrifter er selvstendige firma får vi heller ikke lov til å utarbeide felles prislister, fordi det ansees av Konkurransetilsynet som prissamarbeid. Når det er sagt, du skal selvfølgelig få informasjon om pris, men denne må altså komme fra vår byggmester i ditt området, som du kan kontakte her.

Prisen på en nyoppført bolig er også kompleks. Man kan oppgi veiledende priser, men det er viktig å vite at nær sagt alle prosjekter er unike. Hvilken tomt du ønsker å bygge på og hvilke tilvalg du ønsker er eksempler på faktorer som avgjør din totale pris. Vi har listet opp noen eksempler på faktorer som gjør at priser varierer fra prosjekt til prosjekt:

 • Tilvalg: Du vil alltid få mange valgmuligheter når det kommer til små og store detaljer i ditt nye hjem. Fliser, dusjløsning, gulv og alle de andre elementene som skaper et hjem må velges, og det er kanskje der du virkelig får alle muligheter til å sette ditt preg på sluttresultatet. Disse valgene er vanskelig å forutse før man har kommet litt ut i prosessen og dette blir derfor også en ukjent faktor helt i startgropen av et potensielt nytt prosjekt.

  • Kjøkken: Når du skal velge kjøkken er det en rekke ulike valg som må tas. Hvitevarer, benkeplater og innredning er eksempler på de større elementene som påvirker prisen når kjøkkenet skal utformes.
  • Baderom: Baderom er et annet eksempel på rom i det nye huset som har mange valg som vil påvirke sluttprisen. Dusjløsning og/eller badekar, toalett, servanter, fliser eller veggplater må velges, og også her finnes det veldig mange ulike valgmuligheter.
  • Trapp: Dersom du skal bygge et hus som går over flere plan er naturligvis valg av trapp viktig. Trapper blir levert i flere ulike typer materialer og ulik utforming både på trinn og rekkverk.
  • Oppvarming/inneklima: En god temperatur i alle årstider og et sunt inneklima er et viktig aspekt når du skal bygge ditt nye drømmehus. Her finnes det veldig mange ulike løsninger du kan velge i mellom. Man kan ha et eller flere ildsteder, vannbåren varme, varmekabler og kanskje også en eller flere varmepumper.

 • Tomt: Om du ønsker å bygge på flat tomt eller skråtomt spiller en rolle. Omfang på gravearbeider og klargjøring av tomt for bygging vil være en vesentlig faktor å ta hensyn til når kostnadsoverslag skal utarbeides. Hvis man skal bygge hus selv er prisen som regel oppgitt “over mur”, det vil si at alt arbeid på tomten kommer i tillegg til  det man kan finne i en vanlig prisliste. Det er derfor viktig å snakke med en byggmester, og ikke bare se en prisliste.

 • Egne preferanser: Selv om man i utgangspunktet velger en husmodell fra vår katalog, har man stor frihet til selv å velge hvordan sluttresultatet vil bli. Man kan bygge det større eller mindre enn modellen, ha en annen planløsning og i det hele tatt velge selv hvordan huset skal se ut når det står nøkkelferdig. Slike faktorer har naturlig nok stor innvirkning på hva den totale prisen vil bli på deres optimale hus.

 • Kommunale avgifter: Kostnader forbundet med byggesøknad og tilkoblingsavgift er noen av de kommunale avgiftene som tilkommer. Kostnadene varierer ofte fra kommune til kommune.

I tillegg til punktene nevnt over er det naturlig nok flere større og mindre kostnader som til slutt avgjør hva husbygging koster. Vi i Mesterhus har forsøkt å sørge for at våre hus inneholder gode, men også økonomisk smarte løsninger. Generelt sett har størrelsen på huset mye å si for prisen. Men har du forelsket deg i ett av våre større hus, og det ikke er økonomisk gjennomførbart, så snakk med en av våre byggmestere. Kanskje kan de ivareta det du likte i dette huset, i et mindre hus.  Du skal uansett alltid føle deg trygg på at prisen du får fra oss er til å stole på. Sammen finner vi ut hva som skal til for å realisere ditt prosjekt og kommer frem til din nøyaktige totalpris.

En hyggelig og uforpliktende telefon til din nærmeste Mesterhusforhandler kan svare på mange av spørsmålene du sitter med rundt ditt prosjekt. De har lang erfaring med realisering av boligprosjekter og vil raskt kunne hjelpe deg med estimat av pris eller svare på andre spørsmål du måtte ha. 

Mesterhus er opptatt av å kunne svare på dine spørsmål og komme med gode råd uansett om du er klar for å bygge eller kanskje bare drømmer om å en dag kunne bygge noe helt eget. Å bygge et nytt hjem innebærer mange aspekter som kan virke overveldende og økonomi er gjerne et helt sentralt aspekt. Sammen finner vi ut hva som vil være mulig innenfor dine rammer.

Vi har over 150 Mesterhusbedrifter spredt rundt i hele Norge. Dersom du ønsker pris på en av våre husmodeller kan du enkelt fylle ut skjemaet her, så kontakter en våre hyggelige forhandlere, deg.